SURF CAMP RESORT VILLA

Vi öppnar den 09 oktober
09 oktober till 11 november - 1 privat rum kvar

SURF CAMP RESORT VILLA MENTAWAI | INDONESIEN

SNABBLÄNKAR: VARFÖR OSS ? | ETT PAKET PASSAR ALLA | RUM & PRISER

Om Solid Surf Resort Villa Mentawai

Solid Surf Camp Resort Villa Mentawai gör en av de bästa, mest råa och natursköna vackra surfplatserna i världen överkomligt. Det ligger precis vid havet, en ultimat strandnära läge nära 14 surfplatser i ordklass och cirka 30 minuters båtfärd från ytterligare 20+ surfplatser i världsklass. Allt inom räckhåll för vår surfbåt.

Upptäck vår exklusiva exklusiva surfcampvilla vid stranden med pool, unik designad med både luftkonditionering och fläktkylning, som rymmer upp till 10/12 gäster. Skräddarsy din upplevelse genom att boka individuella rum som ett "surfläger"-koncept eller boka hela villan som en familj eller grupp.

Vi finns i Tua Pejat på Mentawaiöarna, Indonesien, och detta är en av de mest orörda vackra och exklusiva
områden i hela världen. Byggt på en ö där vi har ett 4,800 2 mXNUMX stort läge vid stranden med surf i världsklass precis utanför dörren, det otroliga överflödet och variationen av vågor, oöverträffad någon annanstans på denna jord, detta är den absoluta surf Mekka.

 

"ETT PAKET PASSAR ALLA"

En vistelse på vår surfcamp-resort Villa Mentawai ingår i vårt oöverträffade all inclusive-surflägerpaket som heter: "one package fits all".

Detta är ett bekymmersfritt paket som har allt inkluderat och omhändertaget. Ett paket som passar alla! Det spelar ingen roll om du är en absolut nybörjare, medel eller avancerad surfare, eftersom alla alternativ ingår.

Boka, checka in och njut av din surfsemester på vårt Surf Camp Resort Mentawai med vårt "ett paket som passar alla".

Alla är välkomna och ankomst till vårt surfläger är möjlig måndag – onsdag – fredag ​​– söndag. (följer schemat för snabbfärjan)

Vänligen kolla vårt FAQ (klick)

för mer information om hur du kommer hit.

kami akan segera menemuimu!!!

Betyder: "Vi ses snart!

Cowork&Surf och Surf & Yoga semestrar

Villan har en stor utomhusterrass med pool, ett vardagsrum med havsutsikt, tre lyxiga rum med eget badrum med havsutsikt, kompletta med duschar och badkar och ett lyxigt delat eller familjerum för 4 personer. Njut av ett rymligt och hälsosamt kök tillagat av våra duktiga kockar. Lyft din vistelse med yoga på taket som erbjuder en hisnande 270-graders utsikt, utforska snorklingsrevet precis utanför villan och njut av världsklasssurfing i de exklusiva omgivningarna bara ett stenkast bort.

Våra exklusiva rum med havsutsikt som bryter gränserna för komfort, pris, stil och hållbarhet.

Vi kommer att göra din vistelse oförglömlig.

Vi är perfekt placerade på stranden, med bara några steg från havet lyckades vi bygga en stil av modern design, komfort, organiskt, fräscht och tropiskt.

Vi erbjuder 1 x stort havsutsikt Superior rum med eget badrum för 2 personer – 2 x havsutsikt Deluxe rum med eget badrum för 2 personer och 1 x delat rum eller 4 personers rum för familjer, vänner eller individer som gillar att dra nytta av en social miljö och få vänner för livet. Se för mer information om rummen våra RUM & PRISER sektion.

Vilka bekvämligheter erbjuder vår villa:

 • Villa vid havet
 • Takterrass med panoramautsikt över bukten
 • Bar på taket
 • Utomhusbio
 • Vardagsrum & underhållning
 • Restaurang
 • Beachvolleybalfält
 • Jetski
 • Stand up paddelbrädor
 • Vattenskoter
 • Snorkelutrustning
 • Volleybal
 • Surfskate skål
 • Skoteruthyrning
 • Swimming pooler och badhus
 • Skivförvaring
 • Bräduthyrning – stort utbud av surfbrädor inklusive avancerade surfbrädor (se vår kogersida)
 • Yogaområde med utsikt över havet och bukten
 • Eldstad på stranden
 • BBQ

Listan är lång och vi är det perfekta stället att umgås och njuta av utsikten som havet och bukten erbjuder. Med dessa vyer och tre olika vågor bara ett stenkast bort är minnet av livet garanterat.

Mer info kommer snart...

Flera surfplatser väntar på dig, var och en för olika färdighetsnivåer. Vår verksamhet är utrustad med 3 båtar och 1 jetski för att nå alla dessa platser.

Barn och nybörjare – kan njuta av de lätta vågorna (när de är vända västerut) på vår lokala plats runt hörnet och surfa med de lokala barnen.

Nybörjare – Medel – Longboardåkare – kommer att gilla det kristallklara blå vattnet i vår lokala surfplats Tikus. En rolig vänsterhänt som passar alla nivåer och kan producera till och med en tunna när den är stor överallt. En perfekt uppställning och en av de populära surfplatserna i vårt område.

Intermediärer och avancerade surfare har valet mellan massor av rivbara vänsterhänta eller högerhänta väggar som teleskop, Islands, 7 palms, medan experter och proffs kan utmana sig själva med perfekta tunngropar på platser som Suicides, Scarecrows, Ombak Tidur. Med en mängd olika alternativ på över 14 vågor i vårt närområde och över 20+ vågor på bara en 30 minuters båtfärd, har vår destination något för alla surfare.

Surf guidning: Solid täcker surfguidning inom en räckvidd av 42 km i vår dubbla 225 hk – flaggskeppsbåt "the Zephyr". Baserat på prognosen bestämmer vi platserna för de bästa surfplatserna som varierar från våra lokala platser upp till det berömda området Playgrounds (Pitstops, Burger World, Hideaways), men även söderut som Hollow Trees. De kommer alla att upptäckas om förutsättningarna kräver det. Beslutet är alltid hos kaptenen och surfguiden med tanke på vågprognos och vädermönster.

 Detta är utan tvekan en av världens främsta surfdestinationer, med ett vågutbud som är praktiskt taget oändligt året runt! Det finns en anledning till att proffsen har detta på sin bucket list och nu borde det finnas på din!

Vi vänder oss även till icke-surfare.

Vad vi erbjuder är ett fantastiskt tillfälle att varva ner i en helt unik miljö där du kan surfa och även helt varva ner med att utöva yoga, utforska havet och ön, mangrove, laguner, snorkla korallreven och naturligtvis surfa, surfa, surfa. Fira helgdagar i ett exklusivt avlägset område bort från stressen, det snabba vardagen.

Vänligen kolla vårt Aktiviteter (klick)

Ren östil att leva som om det vore en TV-reklam som njuter av det blå tropiska vattnet, oändliga strandpromenader och solnedgångar. Det finns extra aktiviteter som: Jetski, kajakpaddling, snorkling, Stand Up-paddling genom lagunerna och vandring på de närliggande öarna för att upptäcka sötvattensvattenfallen eller träffa den infödda folkstammen i Mentawai.

Denna semester är lämplig för alla i alla åldrar som älskar avlägsna tropiska semesterresor, surfa, yoga, utforska och havet.

På vår surfparadis i Mentawais, där resan från A till B är lika spännande som vågorna du är avsedd att erövra. Vårt engagemang för att leverera dig till de bästa surfplatserna stöds av en flotta som inkluderar 3 båtar, 1 jetski och en svit med säkerhets- och kommunikationsverktyg.

Huvudbåt: White Shark 285 "Zephyr" – Släpp lös kraften!

Ge dig ut på surfäventyr med vårt flaggskepp, White Shark 285. Denna 9-meters best, CE-klassad som Kategori B offshore, kommer från Europa och fyller kraft med dubbla 225Hp-motorer. Den rymmer 9 surfare och 2 besättningsmedlemmar och når en maxhastighet på 82 km/h, vilket säkerställer att du rider på vågor på vilken surfplats som helst på rekordtid. Perfekt för surfguidning mellan öarna eller större grupper, den här båten har en sovhytt/förvaring för två, en separat sittbrunnshytt med ett pentry (kylskåp, toalett, mikrovågsugn, handfat), sötvattendusch ombord och ett soldäck. Låter coolt? Absolut, för det är det!

Avkodning CE-certifiering B:

Kategori B (Offshore): Skräddarsydd för havs- eller kustvatten där förhållandena kan gå vilda med vindstyrka upp till 8 (Beaufort-skalan) och signifikanta våghöjder på upp till 4 meter. Idealisk för långa resor till havs, ta itu med grov sjö och omfamna starka vindar.

Mindre men mäktig: 5m aluminiumbåtar

För lokala surfplatser och improviserade äventyr är våra två 5-meters aluminiumbåtar, var och en med en 40Hk motor, ditt bästa val. Dessa båtar är snabba och smidiga och passar mindre grupper med upp till 4 surfare och 1 besättningsmedlem. Avlämning är en bris, när som helst, dag som natt.

Nödläge: SEADOO GTX 135Hp

Sist men absolut inte minst, träffa vårt säkerhetskraftpaket – SEADO GTX 135Hp. Denna högpresterande vattenskoter är vårt dedikerade nödverktyg, som säkerställer snabb respons och assistans i oförutsedda situationer. Din säkerhet är vår prioritet, och SEADO GTX är här för att ge ett extra lager av säkerhet under dina surfäventyr.

Kommunikationsverktyg: Håller dig uppkopplad

Håll kontakten med vårt team med hjälp av förstklassiga kommunikationsverktyg, inklusive en satellittelefon, VHF-radio och vattentäta Motorola Walkie Talkies med en räckvidd på 10 km. Oavsett om det handlar om att koordinera avlämningar, kontrollera surfförhållanden eller säkerställa säkerhetsprotokoll, håller våra kommunikationsverktyg oss synkroniserade genom hela din surfupplevelse.

På vårt surfläger är resan en integrerad del av äventyret, och vi har fartyg och verktyg för att matcha vågornas spänning. Häng med oss ​​och låt oss navigera i spänningen tillsammans, med säkerhet och sömlös kommunikation som våra ständiga följeslagare!dd

Nauti Toys är våra Nautic vattenleksaker som vi har tillgängliga för fri användning för alla våra gäster. Du kan roa dig själv om surfen är avstängd eller bara vill ha en lat dag.

kajaker – vi har 5 genomskinliga kajaker tillgängliga för en maxkapacitet på 2 personer. Du kan utforska reven med glasbotten, paddla runt på vår gårdsplan. Vi anordnar även utflykter eller turer mot en extra avgift. Se mer om detta längre ner på sidan.

Snorkelutrustning – Vi har massor av kompletta uppsättningar snorkelutrustning att simma runt i vårt privata rev framför villan. Det är gratis att använda det. Vi organiserar också resor till snorkla sevärdheter lite mer avlägsna mot en extra avgift. Se mer om detta längre ner på sidan.

Vattenskotrar – vi har 5 vattenskotrar som kan användas för simning och snorkling. Skotrarna är gratis att använda och på de betalda utflykterna är det gratis alternativ att inkludera. Se mer om detta längre ner på sidan.

Stand Up Paddle Boards – Vi har ett bra utbud av paddelbrädor (5 vuxna och 3 barn) som kan användas gratis i havet på vår gård. Vi anordnar även Stand Up Paddle-turer mot en extra kostnad på några av de mycket speciella platserna i vårt område. Se mer om detta längre ner på sidan.

Jet ski - Seadoo 135 GTX – vi har en jetski tillgänglig för uthyrning på begäran. Se mer om detta längre ner på sidan.

Varför oss ?

 • Upplev ölivet till fullo! 
 • Dagliga nylagade måltider med importerade och lokala livsmedel.
 • Vegetariska, gluten- och laktosfria alternativ finns tillgängliga.
 • Mentawai Surf Villa har bara rum med eget badrum och luftkonditionering.
 • Vi erbjuder "Ett paket passar alla" till ett bra pris.
 • Hypnotiserande vit sand, surf i världsklass, palmer och ovärderliga solnedgångar.
 • Kom som gäst och lämna som familj!
Surf Camp Marocko - Surf Camp Bali - Surf Camp Sri Lanka - Surf Camp Portugal - Surf Camp Mentawai - SURFINSTRUKTÖRSKURS
Surf Camp Marocko - Surf Camp Bali - Surf Camp Sri Lanka - Surf Camp Portugal - Surf Camp Mentawai

hattBOENDE (INGÅR)
Det bästa prisvärda paketet

 • Frukost
 • lunch
 • Mellanmål
 • Middag (vegetarisk, gluten- och laktosfri tillgänglig)
 • Kvällssnack
 • BBQ
 • Kokosnötter med fritt flöde, hemlagad läsk och vatten
 • Alla rum med privata badrum & A/C
 • Handduksservice (inte för stranden)
 • wifi
 • Biljardbord
 • Utomhusbio
 • Swimming pooler och badhus
 • Isbad
 • Dagligen städade rum
 • 24/7 Surfhouse-team på plats
UTHYRNING AV STYRELSE (INGÅR)
Mjuka och hårda brädor – mellanliggande och avancerad koger
SURFSESSION med BÅT (INGÅR)
För schemalagd surfsession
TunnaSURFGUIDNING (INGÅR)
Mellan (L3) & Advanced (L4) – Pro
SURLFEKTIONER (INGÅR)
Nybörjarlektioner (L1 & L2)
YoganYOGA (INGÅR)
Daglig 1 x session pp (alla nivåer)
SkridskoSURF SKATE BOWL
Fri användning av skateboards
TvVIDEOANALYS & TEORI
Två kvällar i veckan
T-shirtGRATIS T-SHIRT
Villkoren gäller
FOTOPAKET 
Min 25 bilder HD-kvalitet + 75,- euro

ShakaEXTRA ALTERNATIV

 • Läsk och alkohol (ingår ej)
 • Skoteruthyrning: – Fri användning
 • Snorkelutrustning – Fri användning
 • Stand up paddelbrädor – Fri användning
 • Jet ski - se aktiviteter & utflykter
 • Kanoter: - se aktiviteter & utflykter
 • Flygplats- och båttransfer: Maila oss för en offert / mer info i FAQ.
 • Surfförsäkring – Bättre surf än ledsen: € 35,- pppw

MENTAWAI SURF CAMP VILLA

SURFGUIDNING & SURFSKOLA

YOGA & AKTIVITETER

Surf Camp Marocko - Surf Camp Bali - Surf Camp Sri Lanka - Surf Camp Portugal - Surf Camp Mentawai - SURFINSTRUKTÖRSKURS

RUM & PRISER

Delat rum

15 november till 15 mars €20,- dagsrabatt
125, -
ppp dag
inkl "Ett paket passar alla"
 • Eget badrum
 • Säng och badrum med trädgårdsutsikt
 • Regnskur
 • Trädgårdsterrass
 • AC & fläktkyld
 • Handduk & Linneservice
 • Garderob & förvaring
 • Säker
 • TV och Netflix
 • Bekväm våningssäng med trappor
 • Privat strömkontakt & läslampa
 • Wifi 100 Mbps
mest bokadeD

Deluxe rum

15 november till 15 mars €20,- dagsrabatt
140, -
ppp dag
inkl "Ett paket passar alla"
 • Privat badrum
 • Havsutsikt Bed & Badrum
 • Badkar & Regndusch
 • Fönster balkong
 • AC & fläktkyld
 • Handduk & Linneservice
 • Garderob & förvaring
 • Säker
 • TV och Netflix
 • Minikyl
 • Wifi 100 Mbps
 • Enkelrumsavgift + € 50,- pd
Populära

Superior-rum

15 november till 15 mars €20,- dagsrabatt
155, -
ppp dag
inkl "Ett paket passar alla"
 • Privat badrum
 • Havsutsikt Bed & Badrum
 • Badkar & Regndusch
 • Privat balkong och sittplatser
 • AC & fläktkyld
 • Handduk & Linneservice
 • Garderob & förvaring
 • Säker
 • TV och Netflix
 • Minikyl
 • Wifi 100 Mbps
 • Enkelrum + € 50,- pd
hög efterfrågan

PRIVAT VILLA

1050, - per dag

1-8 personer - 1050,- € per villa per dag inkl "ett paket passar alla"
9 personer - 1175,- € per villa per dag inkl "ett paket passar alla"
10 personer - 1250,- € per villa per dag inkl "ett paket passar alla"

Fler de 10 personerna? vänligen kontakta oss.
 • PRIVAT VILLA INKL. "ETT PAKET PASSAR ALLA"

  Rummen kan delas upp mellan gruppen, paret eller familjen.
GRUPP

AKTIVITETER & UTFLYKTER

2.5 timme Upptäck Underwater Paradise: Snorkelexpedition till Batu Tongga

Ge dig ut på en fängslande snorkelexpedition till den fascinerande klippön Mentawais. Inbäddat till havs och omgiven av pulserande koraller och marint liv, ger denna utflykt en enastående möjlighet att fördjupa sig i Mentawais undervattensunderverk i skärgården. Följ med oss ​​på en 2.5-timmars resa till den obebodda klippön "Batu Tongga", inbäddad i den orörda bukten Sipora Mentawai. Din upplevelse inkluderar sömlös transport och förstklassig snorklingsutrustning, vilket säkerställer en oförglömlig utforskning av Mentawai-öarnas hisnande vattenrike.

2.5 timmar – 25 USD p.p min 2 personer

OBS: Vi har fri användning av snorkelutrustning för snorkling runt Villaområdet.

2.5-timmars Jet Ski Mentawai Discovery Tour:

Ge dig ut på en oöverträffad vattenodyssé med vårt exklusiva Island Explorer Adventure – en häpnadsväckande 2.5 timmars guidad utflykt som sömlöst blandar upphetsningen av jetski med den förtrollande skönheten i Mentawai – Sipora Islands fängslande kustlinje, öar, laguner, mangroveskogar och obebodda ädelstenar .

Pausa för en snorklingpaus på en av de finaste snorkelplatserna i Mentawais eller njut av en lunchrast på en av de obebodda öarna och upplev en Robinson Crusoe-liknande flykt.

Guidad av våra experter, som navigerar i dessa vatten med oöverträffad expertis, känn vinden i ditt hår och solens värme på din hud när du korsar det skimrande vattnet. Denna 2.5 timmar långa resa lovar inte bara spänning utan en upptäcktsresa där varje ögonblick är en ögonblicksbild av den fascinerande skönheten som Mentawai - Sipora Island har att erbjuda.

2.5 timmar – 225 USD (max 2 personer per vattenskoter)

2 timmars kajak- eller stand-up paddleboard-tur i Awera Islands lagun och mangroveskog

Är du redo att omfamna naturens lugn och avslöja dolda underverk?

Ge dig ut på ett lugnt äventyr med vår kajak- eller Stand-Up Paddle Board-tur i Awera Islands lagun och mangroveskog. Glid genom den lugna lagunen, navigera i slingrande mangrovevattenvägar och upptäck de fängslande "Three Sisters".

En miljövänlig, guidad resa väntar, som ger en oförglömlig utforskning av denna orörda naturliga oas.

25,- USD p.p/min 2 personer

Jetski – (max 2 personer per jetski)

Från vårt pontonområde max 1 km.

15 min –  35 USD 

30 min – 60 USD 

45 min – 80 USD

60 min – 95 USD

Fiske: 

Halvdag: 350 USD (max 5 personer)

Hel dag: 550 USD (max 5 personer)

På begäran och endast båttillgänglighet.

FÅ EN GRATIS TEE

villkor gäller

FAQ

Visst, ja till 1000% kan du! Vi har ett trevligt lyxigt delat rum för 4 personer men du kan även boka vilken typ av rum som helst som enkelrum.

Vi har alltid en trevlig blandning av singel-, vänner och parresenärer. Det är ett perfekt sätt att bli en solid familjemedlem, träffa nya vänner för livet eller till och med hitta din framtida själsfrände!

 • Sommarkläder
 • Keps eller hatt
 • Vattentät keps eller mössa
 • Bikin / boardshorts
 • Flip flops
 • Solskyddsmedel med högt skydd
 • Myggmedel
 • handduk
 • Kamera /GoPro
 • Reservkoppel / fenor / brädor
 • Vax
 • Leggings (vissa får surfutslag av att gnugga sig mot surfbrädan eller blir kraftiga solbränna. Den enkla lösningen är antingen en våtdräkt eller leggings) 
 • Alla medicinska förnödenheter du kan behöva under din resa
 • Bra vibrationer !

Även om Mentawais är känt för erfarna surfare råkar vi ha några pauser i det närliggande området som är lämpliga för nybörjarsurflektioner, surfare med medelnivå också. Alla nivåer är välkomna!

F: Behöver jag tidigare surferfarenhet för att gå med på surflägret?

A: Inte alls! Vårt surfläger är designat för att välkomna deltagare på alla nivåer, inklusive nybörjare. Oavsett om du är en nybörjare eller aldrig ens har rört en surfbräda förut, är vi här för att hjälpa dig att lära dig och njuta av spänningen med att surfa. Våra L1- och L2-surflektioner är speciellt skräddarsydda för nybörjare och ger en solid grund för att komma igång.

F: Var kan jag hitta mer information om surflektionerna?

S: Du kan hitta detaljerad information om våra surflektioner på sidan "ett paket passar alla" på vår webbplats. Den här sidan beskriver innehållet i paketet, inklusive lektionernas längd och vad du kan förvänta dig att lära dig på varje nivå. Oavsett om du är intresserad av L1 eller L2, hittar du all nödvändig information som hjälper dig att välja rätt alternativ för din kompetensnivå.

F: Hur är det med medelstora och avancerade surfare? Har du något till oss?

A: Absolut! Vi förstår behoven hos medelstora och avancerade surfare, och vi är stolta över att kunna erbjuda skräddarsydda upplevelser för L3 medel- och L4 avancerade surfare. Våra guidningssessioner för båtsurf är designade för att ta dig på ett äventyr över Mentawais upp till lekplatser i norr till söder nära Hollow Trees och utmana dig själv under mer avancerade förhållanden. I närheten av vårt surfläger inom 1 – 2 km hittar du cirka 9 surfplatser med de mest kända och berömda vågteleskopen precis runt hörnet.

Vi har separata surfguidningssessioner dedikerade till dessa färdighetsnivåer för att säkerställa att du får den bästa möjliga upplevelsen. 

F: Kan du berätta mer om surfguidningssessionerna?

S: Våra surfguidningssessioner leds av erfarna guider som är bekanta med öns bästa surfplatser. Under dessa sessioner kommer du att ha möjlighet att utforska en mängd olika pauser, från dolda pärlor till välkända surfdestinationer. Våra guider kommer att dela med sig av sin lokala kunskap, hjälpa dig att navigera i vågorna och ge värdefulla tips för att förbättra dina surffärdigheter. Oavsett om du är en medel- eller avancerad surfare, är våra surfguidningssessioner utformade för att ta din surfing till nästa nivå.

Tidiga startar och tidiga slut 😉

 • Dawn Patrol Session (olika per prognos)
 • 07.30 – 10.00 Frukost eller packat till Dawn Patrol Sessions
 • 09.00/10.00 Surflektioner eller surfguidning/internering (olika per prognos)
 • 12.00 LUNCH
 • 14.00/ 16.00 Guidad surfsession
 • 16.00 Surf Skate Session
 • 17.30 Yogapass
 • 18.00 Happy Hour
 • 19.00 Middag 
 • 20.00 Filmkväll och gratis popcorn
 • 22.00 Bar stängd – Musik av och tid att koppla av och sova i och gör dig redo för nästa dag av surf och utforskning.
 
*observera att detta är en exempeldag – Surfavgångstid, frukost och schemalagda sessioner är olika per dag och vi schemalägger dem baserat på prognosen.

Du behöver inte ha en stor budget för mat eftersom vi kommer att tillhandahålla helpension 7 dagar i veckan. Frukost, Lunch, Snacks & Middag ingår i vårt Mentawai-paket, eftersom de lokala alternativen är få. Lokal mat är tillgänglig till en mycket lägre kostnad än europeisk mat, men valet är mycket mycket begränsat. Om du gillar att smaka på hur öns kök är kommer det att baseras mest på Padang-mat eller streetfood (vilket definitivt är värt ett försök). Det finns bokstavligen några små lokala Warungs (restauranger) som serverar stekt kyckling (Ayam Lalapan), Nasi Padang, Rendang och några andra alternativ. Du kan också hitta en kinesisk warung på en 15 minuters bilresa längs huvudvägen eller kan gå på en 5 minuters promenad ner till stranden och besöka den enda västerländska maten, Pizza och Burgers, stället på ön "The Bakery". Naturligtvis kan du också köpa dina egna snacks och mat i utbudsbutikerna som du kan hitta i stan såsom chips, cola, vatten, choklad, glass etc. Vi tycker det är bra att gå ut ibland, träffa den vänliga lokalbefolkningen och se vad finns där ute samtidigt som de stödjer den lokala ekonomin.

Mentawai erbjuder utmärkta surfförhållanden året runt. Även under lågsäsong överträffar kvaliteten på surfen den på många högsäsongsdestinationer. Indonesien, i allmänhet, har genomgående utmärkt surf, som lockar surfare och proffs under hela året. Den huvudsakliga surfsäsongen, från maj till september, är känd för sina större och mer konsekventa dyningar. Dessa dyningar kan dock ibland vara för stora för den genomsnittliga surfaren och aktivera stora vågfläckar som PRO-surfarna letar efter. Ändå finns det fortfarande gott om surfplatser tillgängliga under högsäsong även med stora dyningar, vilket garanterar kul för surfare på alla nivåer inklusive nybörjare.

För de flesta surfare är axelsäsongen (oktober/november – mars/april) och även lågsäsong (december, januari, februari) lämpliga val. 

Under dessa perioder förblir surfen superb och är särskilt lämplig för nybörjare till medel-/avancerade surfare. Även om det kan finnas färre stora dyningar, är vågorna fortfarande roliga och tillgängliga. 

Regnsäsongen, till skillnad från vissa andra regioner som Bali eller Sri Lanka, upplever inte Mentawai en distinkt regnperiod eller monsun. Regn sprids över hela året, med en liten ökning under lågsäsong men fortfarande gott om soliga dagar för att skryta med ditt D-vitamin.

Sammanfattningsvis, det finns aldrig en dålig tid att besöka Indonesien för att surfa. Oavsett om det är högsäsong eller den tystare axeln/lågsäsongen, erbjuder Mentawai konsekventa vågor och njutbara surfupplevelser för alla nivåer.

Inga obligatoriska vaccinkrav är nödvändiga för att komma in i Indonesien och Mentawais.

Rese- och avbeställningsförsäkring är nödvändig och obligatorisk för alla resenärer som bokar med Solid Surf House, eftersom oförutsedda omständigheter kan uppstå under vilken resa som helst. Sådana omständigheter kan inkludera olyckor, medicinska nödsituationer, förlust av bagage eller pass och inställda resor eller flygavbrott och inställda flyg. Utan försäkring kan resenärer drabbas av betydande ekonomiska förluster. Vid bokningskostnader är Solid Surf House inte skyldigt att kompensera vid något av dessa evenemang.

Rese- och avbeställningsförsäkringar ger täckning för sådana oförutsedda händelser, vilket säkerställer att resenärer är skyddade mot ekonomiska förluster som kan uppstå på grund av dessa händelser. Särskilt avbeställningsförsäkring ger täckning för de utgifter som uppstår när en resa ställs in eller avbryts på grund av oförutsedda omständigheter.

Att ha rese- och avbeställningsförsäkring är därför avgörande för resenärerna eftersom det ger trygghet och ekonomiskt skydd under deras resor. Detta är fortfarande resenärens och Solid Surf House-gästens ansvar.

Vi finns i Mentawai en grupp av tre öar framför den indonesiska provinsen Sumatera. En av de tre Mentawai-öarna är Sipora Island där vi ligger nära hamnen och huvudstaden i Mentawai, Tua Pejat.

För att ta sig hit krävs lite mer organisation än att flyga till Bali, och därför ser vi på den här platsen som en destination för sig. 

Med det sagt är det inte särskilt komplicerat att ta sig hit eftersom det bara är tre steg.

För att förenkla din resa till Mentawai kommer vi att ge dig en enkel uppdelning först innan du går in på mer detaljer och scheman.  

Vi börjar med den första ankomststaden:

 1. Jakarta (Indonesien) eller  Kuala Lumpur (Malaysia). Eftersom detta är navet hur man kommer till Pandang och sedan till Mentawai.
 2. Ankomst Padang -> till hotellet i Padang. Tillbringa en natt där för att ta snabbfärjan tidigt på morgonen.
 3. Väl framme på Sipora Island (Mentawai) Tua Pejat hämtar vi dig från hamnen och tar dig till vårt surfhus, som ligger i närheten.
 

Din totala resa kommer att se ut så här:

Hem — (flyg) –>

1. Jakarta eller Kuala Lumpur  — (flyg) –>

2. Staden Padang (Sumatera)  — (snabbfärja eller flyg TBC) –>

3. Tua Pejat / Solid Surf House (Sipora Island / Mentawais)

 

Mer detaljerad info:

Jakarta / Kuala Lumpur (KL): Jakarta/Kuala Lumpur är huvudnavet för att nå Padang. Internationellt eller inrikes detta är transitflygplatsen för att ta sig till Padang. Från Jakarta / Kuala Lumpur kan du ta alla möjliga flyg till Pandag City på Sumatera. Detta är en flygresa på 2.5 timmar och kan enkelt bokas till mycket rimliga priser. Flyg från Jakarta med Garuda, Citylink, Batik Air eller Lion Air eller från Kuala Lumpur med Air Asia.

Padang City: I Padang City måste du tillbringa en natt här så att du kan ta snabbfärjan tidigt på morgonen. Eftersom flygen inte kommer att matcha snabbfärjans avgångstid. De bästa dagarna att flyga till Padang är: söndag – tisdag – torsdag – lördag eftersom snabbfärjan kommer att avgå tidigt nästa morgon.

 

 

FLYG PADANG / MENTAWAI

Flygande Padang –> Tua Pejat / Sipora Island (Mentawai)

För de som vill flyga från Padang –> Sipora Island (Mentawai) finns nu ett tisdag- och fredagsflyg tillgängligt med Susi Air – Inga surfbrädor tillåtna!

Flygplats Tua Pejat till Solid Surf House hämtning och avlämning: GRATIS

Fler flyg återstår att bekräfta men förväntas börja flyga 2024/25 till flygplatsen i Mentawai / Sipora Island, 40 minuters bilresa från vårt Surf House.

 

 

SNABBfärja – PADANG/MENTAWAI (SIPORA)

Padang –> Tua Pejat (Sipora Island), Mentawais (snabbfärja): 

 • Måndag klockan 7 på morgonen
 • Onsdag klockan 7 på morgonen
 • Fredag ​​klockan 7 på morgonen
 • Söndag klockan 10:00 på morgonen
 

Tua Pejat (Sipora Island), Mentawais ->Padang (Snabbfärja):

 • Måndag klockan 3 eftermiddag
 • Onsdag klockan 3 eftermiddag
 • Fredag ​​klockan 3 eftermiddag
 • Söndag kl 3 och eftermiddag.
 

Snabbfärjan tar cirka 3 timmar att ta sig till Mentawai.

Vi kan ordna (extra avgift) full hämtning och avlämning från
flygplats –> hotell –> snabbfärja + VIP-biljetter för färja (kontakta oss för offert). 
inkl: handbagage, 1 incheckat bagage (20kg + 1 surfbrädaväska (max 25kg)
 
Du är också helt fri att ordna detta själv.
 
Observera att hotellarrangemang i Padang måste göras själv. Booking.com eller någon annan OTA skulle vara det enklaste att använda.
 
Vi bor alltid på Mercure Hotel i Padang, anständigt, prisvärt och nära färjan.
 

ANKOMST TILL VÅRT SURFHUS I MENTAWAI vilken dag som helst med en min på 7 dagar4

Vi är den snabbaste räckviddsplatsen i Mentawais. Mentawais är en grupp av tre öar framför den indonesiska provinsen Sumatera. En av de tre Mentawai-öarna är Sipora Island där vi ligger nära hamnen och huvudstaden i Mentawai, Tua Pejat.

Vi kan ordna (extra avgift) full hämtning och avlämning från
flygplats –> hotell –> snabbfärja + VIP-biljetter för färja (kontakta oss för offert). 
inkl: handbagage, 1 incheckat bagage (20kg + 1 surfbrädaväska (max 25kg)
 
Du är också helt fri att ordna detta själv.
 
Observera att hotellarrangemang i Padang måste göras själv. Booking.com eller någon annan OTA skulle vara det enklaste att använda.
 
Vi bor alltid på Mercure Hotel i Padang, anständigt, prisvärt och nära färjan.
 
Snabbfärjeinformation:
 

SNABBfärja – PADANG/MENTAWAI (SIPORA)

Padang –> Tua Pejat (Sipora Island), Mentawais (Snabbfärja): 

 • Måndag klockan 7 på morgonen
 • Onsdag klockan 7 på morgonen
 • Fredag ​​klockan 7 på morgonen
 • Söndag klockan 10:00 på morgonen
 

Tua Pejat (Sipora Island), Mentawais ->Padang (Snabbfärja):

 • Måndag klockan 3 eftermiddag
 • Onsdag klockan 3 eftermiddag
 • Fredag ​​klockan 3 eftermiddag
 • Söndag kl 3 och eftermiddag.
 

Snabbfärjan tar cirka 3 timmar att ta sig till Mentawai.

ANKOMST TILL VÅRT SURFHUS I MENTAWAI vilken dag som helst med en min på 7 dagar

Hittade du inget passande svar?

Vår ledning hjälper dig gärna.

användarbild

MENTAWAI | INDONESIEN

Jordy Robers 🇳🇱

Grundare och ägare Solid Surf House

mentawai@solidsurfhouse.com


DU KAN BETALA HOS OSS PÅ DET MEST FLEXIBLA SÄTTET
VI ERBJUDER BANKKONTON I EUR - usd - aud - cad - ch - gbp ELLER BETALA MED NÅGOT AV DE ANDRA ALTERNATIV