SURFCOACHING RETREATS

Förbättra dina färdigheter och kör på
Vågor som ett proffs

Välkommen till våra extraordinära surfcoaching retreats – den ultimata surfcoachningssemesterupplevelsen som skiljer sig från våra vanliga surfläger. Surf Coaching Retreats är helt inriktade på att förbättra din surffärdighet med dedikerad surfcoaching.

På våra surfcoach-retreater i Marocko och Sri Lanka tror vi på ett väsentligt element: uppmärksamhet, fokus och förbättring av din surfnivå. Med en dedikerad pro-surfare som din personliga surfcoach kommer du att få oöverträffad uppmärksamhet, skräddarsydd vägledning och ovärderlig feedback, allt syftat till att maximera din surfförbättring.

Idealiska för L3 medelsurfare som vill nå nya höjder och L4 avancerade surfare som är sugna på nästa nivå, våra retreater erbjuder en uppslukande miljö där den enda agendan är att surfa och bli den bästa surfaren du kan vara.

Föreställ dig att sola dig i den varma solen på orörda stränder, med vågor som är perfekt utformade för att passa din skicklighetsnivå, samtidigt som du drar nytta av expertcoachning, vilket säkerställer en transformerande resa i sporten du älskar.

Gå med oss ​​nu för att lyfta ditt surfspel och låsa upp den maximala potentialen i dina surfäventyr.

Möt dina surfcoacher

Vem?

Pepijn Tigges

Hej, jag heter Pepijn Tigges professionella surfcoach och jag är värd för surfcoachretreatet för Solid Surf House i november och december 2023 i Taghazout, Marocko. 

Vid 12 års ålder blev surfing en viktig del av hans dagliga rutin vid sidan av skolan. Bara för skojs skull i början men kort efter att han började surfa i de nationella mästerskapen, vara en del av det nationella surfteamet, surfa på WSL Qualification Series och många år senare, gå med i World Championship aka World Surfing Games för Nederländerna i Japan.

Detta var några av de stora utmaningarna han ställdes inför under sin surfkarriär. Arbetar alltid hårt för att förbättra, inte bara fysiskt utan också mentalt, näringsmässigt och tekniskt.

Veckans huvudfokus är att njuta av processen att förbättra vår surfning tillsammans med likasinnade. Med mig som din personliga coach får du en unik och personlig surfcoachingupplevelse på högsta nivå.

Vi kommer att ha dagliga filmtillfällen, videoanalyser och gott om tid i vattnet och träna. Precis som under våra coachningsveckor i Frankrike kommer gruppstorleken att vara liten, vilket säkerställer att du får den personliga uppmärksamhet och feedback du behöver för att gå vidare.

Pepijn+Tigges+portert

datumen

När?

F3: Mars – maj 23

fullt bokat

12 veckors kurs: 01 mars

08 veckors kurs: 01 april

04 veckors kurs: 01 maj

F4: 23 juni – 23 augusti

3 platser kvar

12 veckors kurs: 01 juni

08 veckors kurs: 01 juli

04 veckors kurs: 01 augusti

 

Q1: September – 23 november

3 platser kvar

12 veckors kurs: 01 september

08 veckors kurs: 01 oktober

04 veckors kurs: 01 november

 

Q2: 23 december – 24 februari

6 platser kvar

12 veckors kurs: 01 december

08 veckors kurs: 01 januari

04 veckors kurs: 01 februari

 

VÅRT LÄGE

Var?

Fördelarna med surfcoaching

Surfcoaching erbjuder många fördelar för surfare på alla nivåer. Här är några viktiga fördelar med att anmäla sig till surfcoachingprogram:

Surfcoaching ger en-mot-en-instruktioner eller mindre gruppinstruktioner, vilket möjliggör personlig uppmärksamhet. En kvalificerad surfcoach kommer att bedöma din kompetensnivå, identifiera förbättringsområden och skräddarsy coachningssessioner för att möta dina specifika behov. Detta personliga tillvägagångssätt accelererar din inlärningskurva och hjälper dig att gå snabbare.

Även erfarna surfare kan dra nytta av att förfina sin teknik. Surfcoaching fokuserar på att förbättra din paddling, ställning, pop-up, bottensvängar, nedskärningar och andra viktiga manövrar. Coacher ger värdefull feedback, korrigerar din form och hjälper dig att utveckla en mer effektiv och smidig surfstil.

Surfing kan vara utmanande, speciellt när man tar sig an större vågor eller försöker nya manövrar. Surfcoaching ger en stödjande miljö där du kan tänja på dina gränser samtidigt som du känner dig trygg och säker. Att arbeta med en coach stärker ditt självförtroende, vilket gör att du kan anta nya utmaningar och övervinna alla rädslor eller hinder som håller dig tillbaka.

Att förstå vågvalet är avgörande för att maximera din surfupplevelse. En surfcoach kommer att lära dig hur du läser havet, identifierar de bästa vågorna för din skicklighetsnivå och tar strategiska beslut om när och var du ska paddla ut. Att lära sig val av vågor förbättrar din förmåga att fånga fler vågor och åka på dem med större kontroll och stil.

Surfcoaching går utöver teknik och kompetensutveckling. Coacher betonar säkerhet och havsmedvetenhet, lär dig grundläggande surfetikett, förstå strömmar, identifiera faror och öva korrekt surfbrädahantering. Denna kunskap säkerställer att du kan navigera i lineupen på ett säkert sätt och respektera andra surfare och miljön.

Typer av surfcoaching

Surfcoaching omfattar olika tillvägagångssätt för att tillgodose olika behov och preferenser. Här är några vanliga typer av surfcoaching:

Designad för nybörjare som surfar, fokuserar surfcoachning för nybörjare på grunderna. Coacher guidar dig genom havets säkerhet, paddlingstekniker, styrelsekontroll och fånga dina första vågor. Nybörjarsurfcoaching ger en solid grund för att utveckla ordentliga surffärdigheter från början.

Intermediär surfcoaching är för surfare som har behärskat grunderna och vill gå vidare till nästa nivå. Coacher arbetar med att förfina din teknik, förbättra valet av vågor och introducera mer avancerade manövrar som nedskärningar, floaters och antenner. Intermediär coaching påskyndar din progression och hjälper dig att bli en mer mångsidig surfare.

Avancerad surfcoachning riktar sig till erfarna surfare som vill ta sina färdigheter till högsta nivå. Coacher fokuserar på avancerade manövrar, tävlingsstrategier, mental förberedelse och videoanalys för att finjustera din prestation. Avancerad coachning tänjer på dina gränser och hjälper dig att utmärka dig i utmanande surfförhållanden.

Att välja ett surfcoachingprogram

När du väljer ett surfcoachingprogram, överväg följande faktorer:

Se till att surfcoachen är kvalificerad och erfaren. Leta efter certifieringar från erkända surfcoachingorganisationer och fråga om deras bakgrund inom tävlingssurfing eller coachning.

Varje tränare har en unik undervisningsstil. Hitta en coach vars tillvägagångssätt stämmer överens med dina inlärningspreferenser och mål. Vissa tränare kan fokusera på tekniska aspekter, medan andra prioriterar de mentala och känslomässiga aspekterna av surfing.

Effektiv surfcoaching innebär regelbunden feedback och framstegsspårning. Fråga om coachens metoder för att ge feedback och hur de spårar din förbättring över tid. Detta säkerställer att du kan mäta dina framsteg och hålla dig motiverad.

Tänk på platsen och surfförhållandena som erbjuds av coachingprogrammet. Välj en destination med konsekventa vågor som passar din skicklighetsnivå och önskade upplevelse. Undersök de lokala rasterna, vågkvaliteten och publiknivåerna för att säkerställa en givande surfcoachningsupplevelse.

Vanliga frågor (FAQ)

Om surfcoaching

 

Surfcoaching är ett strukturerat och personligt träningsprogram utformat för att hjälpa individer att förbättra sina surffärdigheter. Det innebär att arbeta med erfarna surfcoacher som ger vägledning, feedback och tekniker för att förbättra prestanda i vattnet.

Surfcoaching är lämplig för surfare på alla nivåer, från nybörjare till avancerade ryttare. Oavsett om du precis har börjat eller vill förfina din teknik, kan surfcoaching hjälpa dig att utvecklas och uppnå dina surfmål.

Surfcoaching innebär vanligtvis en-mot-en-sessioner eller små gruppsessioner med en kvalificerad surfcoach. Coachen kommer att bedöma din nuvarande skicklighetsnivå, ge personlig instruktion, ge feedback om teknik och guida dig genom specifika övningar och övningar för att förbättra dina surfförmågor.

Surfcoaching erbjuder många fördelar, inklusive accelererad kompetensutveckling, förbättrat vågval, förbättrad teknik och stil, ökad havsmedvetenhet och säkerhet, och större övergripande förtroende för vattnet. Det kan också hjälpa surfare att övervinna specifika utmaningar eller platåer i sin utveckling.

Längden på en surfcoachningssession kan variera beroende på coach och program. Det kan variera från en timme till en hel dag, beroende på surfarens specifika mål och behov.

Ja, surfcoaching kan anpassas för barn i olika åldrar och kompetensnivåer. Det finns specialiserade surfcoachingprogram tillgängliga för barn som fokuserar på säkerhet, att bygga upp självförtroende och att utveckla grundläggande surffärdigheter i en rolig och stödjande miljö.

Det är att föredra att ha en egen surfbräda för surfcoachning, eftersom det låter dig träna med en bräda som du är bekant med. Vissa surfcoacher kan dock tillhandahålla hyrbrädor eller hjälpa dig att välja rätt bräda för din skicklighetsnivå om du inte har en.

Frekvensen av surfcoachningssessioner kan variera beroende på din tillgänglighet och mål. Vissa surfare väljer regelbundna sessioner varje vecka eller varannan vecka, medan andra föredrar enstaka trimningspass eller intensiva träningsläger. Det är bäst att diskutera dina specifika behov med en surfcoach för att bestämma den ideala frekvensen.

Absolut! Surfcoaching är mycket fördelaktigt för tävlingssurfare som siktar på att förbättra sina prestationer i tävlingar. Surfcoacher kan ge värdefulla insikter, strategiutveckling, tävlingsförberedelser och mentala konditioneringstekniker för att hjälpa surfare att utmärka sig i en konkurrensutsatt miljö.

För att hitta en ansedd surfcoach kan du börja med att be om rekommendationer från andra surfare eller lokala surfskolor. Du kan också söka i onlinekataloger, webbsajter för surfcoaching eller fråga i surfbutiker i ditt område. Det är viktigt att välja en coach med rätt kvalifikationer, erfarenhet och en coachningsstil som passar dina inlärningspreferenser.