Surfing Bali Canggu - Din guide till de bästa vågorna och stränderna

Surfing Bali Canggu: Din guide till de bästa vågorna och stränderna

Canggu, Bali är ett populärt resmål för surfare, med sina pittoreska stränder och konsekventa vågor som lockar surfare från hela världen. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren surfare, finns det en våg för alla i Canggu. I den här guiden tar vi en titt på de bästa vågorna och stränderna för surfing i Canggu, Bali.

Echo beach

Echo Beach är en av de mest populära surfplatserna i Canggu, känd för sina jämna vågor och vackra landskap. Vågorna här är bäst för medelstora till avancerade surfare, med en revbrytning som producerar både vänster- och högerhänta.

Om du är nybörjare är det bäst att undvika att surfa på Echo Beach, eftersom vågorna kan vara ganska kraftiga och revet kan vara farligt.

Batu Bolong Beach

Batu Bolong Beach är en fantastisk plats för nybörjarsurfare, med sina milda vågor och sandbotten. Denna strand är också en populär plats för longboardåkare, med sina långsamma och lätta vågor som ger den perfekta duken för eleganta manövrar.

Förutom surfing är Batu Bolong Beach också känd för sin livliga strandkultur, med massor av barer, restauranger och butiker längs stranden.

Berawa Beach

Berawa Beach är en populär surfplats för både nybörjare och medelsurfare. Vågorna här är konsekventa och roliga, med en sandbotten som gör det till en säker plats att surfa på.

Berawa Beach är också hem för flera surfskolor och instruktörer, vilket gör det till ett bra ställe att ta surflektioner om du är nybörjare.

Old Man's Beach

Old Man's Beach är en annan populär surfplats i Canggu, känd för sina jämna vågor och avslappnade atmosfär. Vågorna här är bäst för medelsurfare, med en rolig högerhandspaus som är perfekt för att öva på dina manövrar.

Förutom surfing är Old Man's Beach också en populär plats för solnedgångsdrinkar och levande musik, vilket gör det till ett bra ställe att umgås efter en lång dag av surfing.

Pererenan Beach

Pererenan Beach är en lugn och avskild surfplats i Canggu, med konsekventa vågor som är bäst för medelstora till avancerade surfare. Vågorna här är kraftfulla och snabba, med en revbrytning som producerar både vänster- och högerhänta.

Pererenan Beach är också känd för sitt vackra landskap, med fantastisk utsikt över havet och närliggande risfält.

Balangan Beach

Balangan Beach ligger en kort bilresa från Canggu, men det är värt resan för sitt fantastiska landskap och surfpauser i världsklass. Vågorna här är bäst för avancerade surfare, med en revbrytning som ger kraftfulla vänster- och högerhänta.

Förutom surfing är Balangan Beach också en populär plats för bad och sol, med sitt kristallklara vatten och vita sandstränder.

Tips för att surfa i Canggu

Om du planerar att surfa i Canggu finns det några tips att tänka på för att få ut det mesta av din upplevelse:

 • Kontrollera förhållandena innan du surfar. Vågorna i Canggu kan variera beroende på tidvatten, vind och dyningsriktning, så det är viktigt att kontrollera förhållandena innan du slår mot vågorna.

 • Respektera lokalbefolkningen. Canggu är en populär plats för både lokalbefolkningen och turister, så det är viktigt att respektera den lokala surfkulturen och följa korrekt surfetikett.

 • Ta med rätt utrustning. Se till att du har rätt surfbräda för förhållandena och din skicklighetsnivå, samt ordentligt solskydd och koppel.

 • Ta en surflektion. Om du är en nybörjare eller medelsurfare kan du ta en surflektion från en kvalificerad instruktör hjälpa dig att förbättra dina färdigheter och hålla dig säker i vattnet.

 • Se upp för revet. Många av surfplatserna i Canggu har revpauser, så det är viktigt att vara medveten om revet och undvika att surfa för nära det.

  Vilket bästa surfläger i Canggu?

  Vårt surfläger Bali | Canggu ligger på Balis västkust. Surf Camp Bali är ett av våra mest perfekt belägna surfläger vi äger mitt i hjärtat av trendiga Canggu och bara ett stenkast från havet.

  Canggu är en avslappnad men ändå livlig kuststad i sydvästra Bali och är mest känd för sitt fantastiska utbud och kvalitetsrestauranger, klubbar, strandfester, longboard-platser, surfpauser i världsklass, panoramautsikt och legendariska solnedgångar. Det är bara en fantastisk plats att vara på och en av de mest populära destinationerna i världen!

 Bali

Canggu

1 december till 15 mars 50 € rabatt

Slutsats

Canggu, Bali är ett paradis för surfare, med sina vackra stränder och konsekventa vågor som lockar surfare från hela världen. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren surfare, finns det en våg för alla i Canggu.

Genom att följa korrekt surfetikett, kontrollera förhållandena och ta med rätt utrustning kan du få ut det mesta av din surfupplevelse i Canggu. Och med massor av boendealternativ att välja mellan kan du vila och ladda mellan surfsessionerna.

Så packa dina väskor, ta din surfbräda och gör dig redo att åka på vågorna i Canggu, Bali!