Upptäck Mentawai Surf - Tips och destinationer

Upptäck Mentawai Surf: Tips och destinationer

Upptäck Mentawai Surf – Mentawaiöarna, inbäddade i Indiska oceanen, är ett riktigt surfparadis. Med sin hisnande naturliga skönhet och konsekventa vågor i världsklass har de blivit en magnet för surfare från hela världen. Om du planerar en surfresa till denna avlägsna indonesiska skärgård, har du en oförglömlig upplevelse. I den här guiden kommer vi att ge dig viktiga tips och introducera dig till några av de bästa Mentawai-surfdestinationerna för att hjälpa dig att få ut det mesta av ditt äventyr.

Ett naturligt under

Mentawai-öarna är en kedja av ett sjuttiotal öar och holmar. De är kända för sina frodiga regnskogar, vita sandstränder och kristallklart vatten. Även om öarnas skönhet utan tvekan är fängslande, är det den konsekventa surfen som drar surfare från världens alla hörn. Mentawais surfsäsong sträcker sig vanligtvis från april till oktober när den sydvästra dyningen levererar episka vågor för att upptäcka Mentawai Surf

Surfsäsonger

 • Torrsäsong (april till oktober): Detta är den högsta surfsäsongen i Mentawai. Under dessa månader kan du förvänta dig jämna dyningar, frånlandsvindar och perfekta vågor vid de flesta raster.
 • Våtsäsong (november till mars): Även om det fortfarande går att surfa, ser den här säsongen mindre konsekvent dyning och mer nederbörd. Men färre surfare besöker under denna tid, vilket ger en lugnare upplevelse.

Planera din Mentawai-surfresa

Boka din resa

Ett av de första stegen i att planera ditt Mentawai surfäventyr är att boka din resa. Här är några tips att tänka på:

 • Välj en ansedd operatör: Sök efter surfcharter eller resorter med utmärkta recensioner och erfarna guider.
 • Boka i förväg: Mentawai Islands är ett populärt resmål, så säkra din plats i god tid, särskilt under högsäsong.
 • Överväg all inclusive-paket: Många operatörer erbjuder paket som inkluderar boende, måltider och båttransfer. Dessa kan förenkla din reseplanering.

Förpackning Essentials

Att packa på rätt sätt är avgörande för att du ska få en trevlig och problemfri surfresa. Här är en checklista med det viktigaste:

 • Surfutrustning: Glöm inte surfbräda, koppel, vax och fennyckel. Det är också klokt att ta med en backuptavla.
 • Kläder: Lätta, andningsbara kläder, badkläder och utslagsskydd.
 • Solskydd: Solskyddsmedel, solglasögon och en bredbrättad hatt för att skydda dig från den tropiska solen.
 • Hälsa och första hjälpen: Eventuella nödvändiga mediciner, grundläggande första hjälpen-förnödenheter och insektsmedel.
 • Resedokument: Pass, visum (om så krävs) och kopior av viktiga dokument.

Surfetikett

Att respektera lokal surfetikett är viktigt för att säkerställa en harmonisk upplevelse i lineupen. Här är några allmänna regler att följa:

 • Vänta på din tur: Respektera laguppställningen och ta din tur istället för att paddla längst fram i kön.
 • Droppa inte in: Vänta på din tur och undvik att "falla in" på någon annans våg.
 • Var uppmärksam på lokalbefolkningen: Visa respekt för lokala surfare, eftersom de ofta har företräde på sina raster hemma.

Bästa Mentawai surfdestinationer

Låt oss nu dyka in i några av de bästa surfplatserna som Mentawai Islands har att erbjuda:

1. Tua Pejat

Vi finns i Tua Pejat på Mentawaiöarna, Indonesien, och detta är en av de mest orörda vackra och exklusiva
områden i hela världen. Byggt på en ö där vi har ett 2,500 2 mXNUMX stort läge vid stranden med surf i världsklass precis utanför dörren, det otroliga överflödet och variationen av vågor, oöverträffad någon annanstans på denna jord, detta är den absoluta surf Mekka.

Läs mer: Tua Pejat – Surf Camp Resort Mentawai

2. Teleskop

Teleskop är känt för sina långa vänsterhänta som skalar ner revet. Den är lämplig för medelstora till avancerade surfare och erbjuder turer på upp till 300 meter.

3. Makaroner

Macaronis kallas ofta för en av de roligaste vänsterna på planeten. Med en mängd olika sektioner passar den surfare på alla nivåer.

4. HT (ihåliga träd)

HT's är en tung, tunnande vänsterhänt känd för sitt grunda rev. Det är idealiskt för erfarna surfare som letar efter utmanande vågor.

5. Gevär

Gevär är en av Mentawais kronjuveler, som ger långa, perfekta vänster. Det är en konsekvent paus som erbjuder turer över 300 meter på sin dag.

6. Bankvalv

Bank Vaults är en kraftfull och konsekvent högerhäntare, lämplig för avancerade surfare. Det ger långa turer och tunnsektioner.

Det här är bara några av de många otroliga surfplatserna du kommer att stöta på på Mentawaiöarna. Varje paus erbjuder en unik upplevelse, och det är värt att utforska så många du kan under din resa.

Slutsats

Mentawai Islands är fortfarande en av världens främsta surfdestinationer, och det av goda skäl. Orörda stränder, frodiga regnskogar och, naturligtvis, episka vågor

Läs mer:  Mentawai -öarna