De 10 bästa namnen på surfrörelser du behöver veta

De 10 bästa namnen på surfrörelser du behöver veta

Surfing är en sport som har fångat mångas hjärtan. Från dess fridfulla naturliga miljö till de adrenalinpumpande vågorna är surfing en aktivitet som får folk att komma tillbaka för mer. En aspekt som gör surfing så spännande är variationen av rörelser som kan utföras på brädan. I den här artikeln tar vi en titt på toppen 10 Surfing Moves Namn som varje surfare borde veta.

 1. Nedskärningen

Nedskärningen är ett av de mest grundläggande dragen inom surfing. Det innebär att man ändrar riktning medan man rider på vågen genom att skära tillbaka mot den brytande delen av vågen. Detta drag är viktigt för att bibehålla hastigheten och få en bättre position på vågen.

2. Bottensvängen

Bottensvängen är ett annat grundläggande drag som varje surfare behöver bemästra. Det handlar om att vrida brädan för att ändra riktning längst ner på vågen. En bra bottensväng förbereder surfaren för mer avancerade drag.

3. Floatern

Floatern är ett drag som innebär att åka på toppen av vågen istället för att skära ner. Detta drag kräver mycket fart och balans, och det är ett bra sätt att visa upp lite stil.

4. Snap

Snäppet är en snabb och aggressiv sväng som innebär att surfaren vänder sin bräda skarpt från toppen av vågen. Detta drag är perfekt för att lägga till lite spänning till en åktur.

5. Tunnelbanan

Tubturen anses vara det ultimata målet för många surfare. Det handlar om att åka inuti vågens tunna, vilket kräver mycket skicklighet, tajming och precision.

6. Återinträdet

Återinträdet är ett drag som går ut på att slå mot vågens kant och sedan föra brädan tillbaka ner på vågens yta. Detta drag kräver mycket kraft och snabbhet och är ett bra sätt att visa upp lite stil.

7. Luften

Luften är ett drag som innebär att surfaren skjuter upp sig själv och sin bräda i luften medan de rider på vågen. Detta drag är otroligt svårt att genomföra och kräver mycket skicklighet och övning.

8. The Carve

Carve är ett drag som innebär att surfaren gör en stor sväng medan han rider på vågytan. Detta drag kräver mycket skicklighet och kontroll och är bra för att lägga till lite stil till en åktur.

9. The Roundhouse Cutback

Roundhouse-cutbacken är ett drag som innebär att surfaren skär tillbaka mot den brytande delen av vågen och sedan fortsätter svängen till en carve. Det här draget är bra för att hålla farten och visa upp lite stil.

10. 360

360 är ett drag som innebär att surfaren vänder sin bräda hela 360 grader medan han rider på vågen. Detta drag är otroligt svårt att genomföra och kräver mycket skicklighet och övning.

Slutsats

Surfing är en sport som kräver mycket skicklighet och träning. Genom att bemästra de 10 bästa surfrörelserna kommer du att kunna ta din surfning till nästa nivå och imponera på dina vänner med dina färdigheter. Kom ihåg att alltid träna på säkerhet och ha kul när du surfar.